Contact details
Adresgegevens
Contact

Spoed

Een beugel kan losraken en daardoor kleine ongemakken of pijnklachten veroorzaken. U kunt ons altijd even bellen om uw klachten door te nemen. De assistent(e) zal met u beoordelen of de klacht kan wachten tot uw volgende afspraak of dat de klacht eerder verholpen moet worden. Bij een kapotte beugel, klachten of ongemakken vragen wij u altijd telefonisch deze informatie door te geven. Mogelijk dat er extra tijd voor u nodig is. 

Het is daarna ook mogelijk om uw klachten eerst zelf te verhelpen.

Vaste beugel (slotjes):

Vaak is het mogelijk om met een nagelknippertje of -schaartje een stukje van de draad af te (laten) knippen. Soms kan de draad iets worden verschoven naar de andere kant. Lukt dit nou niet, doe er dan een bolletje wax op en bel voor een afspraak. Als je belt buiten de openingstijden, krijg je een antwoordapparaat te horen. Luister naar de instructies hoe je ons kun bereiken voor spoedklachten. 

Laat de losse bracket gewoon zitten. Eventueel kun je er nog een bolletje wax op doen. Als de praktijk weer open is, wel graag bellen hierover.

Losse beugel (bijv. blokbeugel, plaat):

De beugel uitlaten en bellen wanneer de praktijk weer open is. Er zal dan iets van de beugel worden afgeslepen.

Beugel uitlaten en bellen wanneer de praktijk weer open is. Meestal kan de beugel dan gerepareerd worden.

Bellen als de praktijk weer open is. Zit aan dat bandje een buitenbeugel, laat dan de buitenbeugel tot die tijd uit. Bandje graag bewaren en meenemen.

Buiten de openingstijden van de praktijk kunt u uitsluitend voor ernstige pijnklachten veroorzaakt door de beugelapparatuur contact opnemen met de dienstdoende orthodontist uit de regio. Hiervoor belt u met de praktijk op ons telefoonnummer 050-2053054. Het antwoordapparaat zal u voorzien van de juiste contactgegevens. Orthodontist Hereplein werkt samen met de volgende orthodontisten uit de regio:

Orthodontist mevr. Buiteveld – Groningen

Orthodontist dhr. Reitsma – Groningen

Orthodontist dhr. Berghauser Pont – Groningen

Orthodontist dhr. Verstraaten en dhr. Hoogeveen – Assen

Orthodontist L. Burhardt – Haren

Orthodontist dhr. Potgieser – Winschoten