Contact details
Adresgegevens
Contact

De behandeling

Onderzoek

Röntgen met kaak als voorbeeld van de orthodontie behandeling.Als tijdens het eerste bezoek blijkt dat behandeling wenselijk is, dan worden er twee vervolgafspraken gemaakt: het verzamelen van de benodigde informatie en het bespreken van het behandelplan. Tijdens de eerste afspraak worden er digitale foto’s gemaakt van het gezicht en van het gebit. Daarnaast worden er twee röntgenopnames gemaakt om een beeld te krijgen van de stand van de kaken en van de (eventueel nog te wisselen) tanden en kiezen. Tot slot wordt er een scan gemaakt van het gebit. Op basis van de verzamelde informatie wordt een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan wordt samen met de kosten besproken bij de volgende afspraak, planbespreking.

Behandelplan

Op basis van de foto’s en gebitsscan wordt een diagnose gemaakt en een behandelplan opgesteld. Tijdens de afspraak “Planbespreking” krijgt u te horen wat de bevindingen zijn en wat het behandelvoorstel is. Vergelijkbare beugels worden als voorbeeld getoond en de kosten komen aan bod.

Na de behandeling

Na de behandeling wordt vaak een spalk geplaatst achter de voortanden, afhankelijk van de begin- en eindsituatie. Ook kan een nachtbeugel worden geplaatst. In beide gevallen zien we de patiënt gedurende een jaar nog een paar keer om de stand van het gebit in de gaten te houden.